Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » News » Φώτης Μαραζόπουλος

Φώτης Μαραζόπουλος

  Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1966 και έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Αθήνα. Από το 2011 ζει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

  Είναι δημοσιογράφος – εκδότης – συγγραφέας. Εκδίδει το περιοδικό Step και την εφημερίδα «Πολιτική», ενώ έχει και τα ενημερωτικά site paramythianews.gr – periodikostep.gr τα οποία είναι μέλη του Μητρώου online media.

  Έχει συνεργαστεί με την Ελευθεροτυπία, το ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ της Ελευθεροτυπίας, το Μετρόραμα, την Ραδιοτηλεόραση, το Χωνί, τα περιοδικά ΜΕΤΡΟ – OUT – SMART.

  Έκανε την επιμέλεια του περιοδικού «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» με τα πρακτικά της δίκης της 17Ν.

  Επίσης συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΠΑΚΟΕ» και «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» καθώς και με την ιστοσελίδα Mediasoup.

  Το καλοκαίρι του 2004 ανέβηκε από επαγγελματικό θίασο το θεατρικό έργο «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ» με δική του δραματουργική επεξεργασία, με θέμα την ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου, κάνοντας περιοδεία στην Λέσβο, στην Χίο και στην Λήμνο.

  Το 1997 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΡΕΥΜΑΤΑ το διήγημα του «Το δείπνο»  

  Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με πολιτική σάτιρα με τον τίτλο  «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» και με ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων.

  Το 2021 εκδόθηκε στο συλλογικό βιβλίο «Το φως της Ηλιαχτίδας» το διήγημα του «Αόρατος εχθρός» από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα.

  Ήταν υπεύθυνος τηλεφωνικής επαφής με τους υποστηρικτές της Greenpeace και για ένα μικρό διάστημα με τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας.

  Το 2007 – 2008 συνεργάστηκε με την ΜΚΟ ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ως συντονιστής του Προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο»