Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » News » Πρόσκληση για συλλογική έκδοση διηγημάτων με θέμα το «Καλοκαίρι»

Πρόσκληση για συλλογική έκδοση διηγημάτων με θέμα το «Καλοκαίρι»

    Οι εκδόσεις Κουάρκ ετοιμάζουν την πρώτη τους συλλογική έκδοση διηγημάτων με θέμα το καλοκαίρι.

    Στο πλαίσιο αυτό καλούν συγγραφείς να αποστείλουν το δικό τους διήγημα το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 1500 λέξεις και να έχει ολοκληρωμένη την επιμέλεια του. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και ένα σύντομο βιογραφικό ως 150 λέξεις.

    Η πρόσκληση λήγει στις 10 Μαΐου 2024. Οι εκδόσεις Κουάρκ διατηρούν το δικαίωμα να παρατείνουν την παραπάνω ημερομηνία ή και να ακυρώσουν την πρόσκληση.

    Η έκδοση θα περιλαμβάνει 25 διηγήματα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όταν ολοκληρωθούν οι συμμετοχές θα υπάρχει νέα ανάρτηση.

    Όροι συμμετοχής:

    1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στην ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
    2. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με ένα έργο αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο). Σημειωτέον ότι η βράβευση σε λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.
    3. Ο δημιουργός εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του.
    4. Τα έργα θα είναι γραμμένα σε αρχείο Word απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και να έχει γίνει η επιμέλεια τους.
    5.  Τα έργα που υποβάλλονται προς έκδοση δεν επιστρέφονται.
    6.  Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου, παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις Κουάρκ για τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης του συλλογικού βιβλίου.
    7.  Οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στην ομαδική έκδοση Θα καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ και θα λάβουν δωρεάν 10 αντίτυπα του βιβλίου. Αν θελήσουν να προμηθευτούν επιπλέον βιβλία θα έχουν έκπτωση 35% της Λιανικής τους τιμής, η οποία θα καθοριστεί πριν την κυκλοφορία του βιβλίου.
    8.  Όσοι από τους συμμετέχοντες θελήσουν μελλοντικά να  προχωρήσουν σε έκδοση ενός ολοκληρωμένου έργου τους με τις Εκδόσεις Κουάρκ (μετά το πέρας του διαγωνισμού και της κυκλοφορίας της συλλογικής έκδοσης των διηγημάτων) με την μέθοδο της αυτοέκδοσης θα έχουν 100 ευρώ έκπτωση στο τελικό κόστος.

    Τρόπος συμμετοχής:


    Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους αποκλειστικά σε μορφή Word στο email: info@kouark.gr γράφοντας στο θέμα «Διήγημα για καλοκαίρι». Στο αρχείο Word, εκτός από το διήγημα με τον τίτλο του, θα πρέπει να υπάρχουν και όλα τα στοιχεία του συμμετέχοντα: Όνομα, Επώνυμο, Πόλη, Τηλέφωνο επικοινωνίας, email.